TÆNKER DU “JA” ELLER TÆNKER DU “NEJ”?

januar 10, 2015
laursencoaching

Nedenfor præsenterer jeg kort begreberne mismatchere/”nej-mennesker” og matchere/”ja-mennesker”.

Gennemgangen er skitseret meget sort/hvidt og husk på, at der er mange nuancer, og at du sagtens kan være mere mismatchende/matchende på nogle områder i dit liv end andre – men grundlæggende vil du være enten eller.

Mismatcher/”nej-mennesker”
Hvis du er mismatcher vil du føle trang til at sige ”nej”, når nogen kommer med et foreslag – og du vil sikkert få meget stor modstand på de ting, som du får at vide, du SKAL.
Du er ofte drevet af udfordringer og konkurrence. Matchere/”ja-mennesker” kan opfatte mismatchere som pessimister, negative og stædige, fordi de ofte er uenige, og deres kropssprog kan være reserveret og tilbageholdende. Mismatchere føler sig tit misforstået, da det ikke er deres hensigt at fremstå sådan. Det er ganske enkelt en måde at lære nye ting på og bearbejde den information, de modtager. Faktisk er ca. 30% af befolkningen mismatchere og vil have tendens til at tænke ”nej” og tage det modsatte/et andet perspektiv. Mismatcheren leder efter der, hvor noget kan forbedres samt ser forskelle og ikke ligheder.

Er du mismatcher: Så spørg dig selv, når du modtager ny information, om det er vigtigt at dele med andre, at du er uenig? Du vil naturligt have en tendens til at være uenig, men du behøver ikke nødvendigvis at dele det.

Kender du en mismatcher: Husk aldrig at konkludere på deres vegne og brug altid åbne spørgsmål. Giv hellere mismatcheren en udfordring i stedet for at fortælle dem, hvad de skal.

Matcher/”ja-mennesker”
Ca. 70% af befolkningen er matchere og vil tænke ”ja”, når nogen kommer med forslag, og de vil generelt have en tendens til at være enige og tage det samme perspektiv.
Måske du har rigtig svært ved at sige nej og ofte ender med en over-booket kalender? Matchere kan genkende dem selv i alting og leder efter ligheder, når de præsenteres for ny information. De bliver ofte opfattet som imødekommende og har et åbent kropssprog. Mismatchere kan opfatte matchere som pleasere, der siger ”ja” til alt og ikke har deres egen mening.

Er du matcher? Så spørg dig selv, når du modtager ny information, om det er vigtigt at dele med andre, at du er enig? Du vil naturligt have en tendens til at være enig, men du behøver ikke nødvendigvis at dele det.

Kender du en matcher? Hvis du ønsker at matcheren skal træffe en beslutning kan du evt. præsentere ham/hende for flere muligheder – så bliver han/hun tvunget til at træffe en beslutning.

No comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *