Laursen Coaching

Hvad er mentaltræning?

Hvad er mentaltræning? Og er det noget for dig?

Mentaltræning er en afgørende faktor for atleter i alle sportsgrene, der vil præstere sit bedste. Det gælder både i holdsport som fodbold og håndbold og i individuelle sportsgrene som kampsport, badminton, tennis og golf.

Ca. 80% af dine præstationer afhænger af din mentale styrke – og det kan være udfordrende at være stabilt mentalt stærk i en præstationskultur hvor du som sportsudøver bliver bedømt på dine præstationer. Her kan mentaltræning hjælpe dig.

Mentaltræning hjælper dig med at blive stærkere mentalt og sportsligt. Alle mentaltræningsforløb bør være designet specielt dig.

Du har brug for din helt egen udviklingsplan for at nedbryde de barriere, som holder dig nede og for at opbygge styrken til stabile toppræstationer.

Der er ingen opskrift på hvordan mentaltræning skal hjælpe netop dig. Ethvert forløb med en mentaltræner bør designes til dine individuelle ambitioner og eventuelle udfordringer.

Måske du har har udfordringer med :

– at din nervøsitet hæmmer dig

– at du ikke rammer samme niveau til kamp som til træning

– at dine negative tanker tager over

– at du har for høje krav til dig selv

– at du får en mental blokering under pres

– at du tvivler på dig selv og dine evner

– at dit niveau svinger meget

– at du holder dig tilbage når du har fejlet

 

Og måske du vil:

Det er afgørende at der et godt samarbejde mellem dig og din mentaltræner. Derfor foreslår jeg altid, at vi tager en uforpligtende snak på forhånd for at finde ud af om jeg er den rette til at hjælpe dig.

Læs mere om et forløb med mig her
Tobias Ellebæk
Göppingen

“Gennem samtaler og professionelle fremgangsmetoder har Kathrine højnet mit mentale niveau og fokus. Kathrine står altid til rådighed og er specielt god til at finde frem til hvor der kan optimeres eller rettes til for, at min præstation bliver endnu bedre. Man kan tydeligt mærke, at hun brænder for at gøre mig bedre, lige så meget som mig selv. Stor anbefaling her!”, Tobias Ellebæk, Göppingen

Hvordan arbejder en mentaltræner?

Personligt arbejder jeg med mentaltræning i tætte samarbejder med sportsudøvere inden for alle sportsgrene.

Igennem de sidste 8 år med utallige af professionelle samtaler har jeg erfaret, at det absolut bedste resultat opstår i samarbejder hvor der er fri benyttelse af mentaltræning. Det giver nemlig muligheden for, at jeg som mentaltræner hele tiden er på sidelinjen og er opdateret på hvordan det går.

I praksis er det svært at ændre vaner og opbygge sin mentale styrke. Specielt i perioder med modstand. Ydermere vil hjernen hurtigt gå tilbage til gamle vaner for at gøre det nemmest for dig. Men det betyder ikke, at det er det bedste for dig. Du skal i en periode lære hjernen at håndtere tanker, følelser og handlinger anderledes end du tidligere har været vant til.

Med ugentlige samtaler eller check-ins har du som sportsudøver hele tiden din mentaltræner til at hjælpe dig og sparre med dig. Det vil resultere i, at du aldrig kommer langt væk fra den plan, vi har lagt for dig.

Hvem bruger mentaltræning?

Mentaltræning er for alle. I sportens verden er det ofte forbundet med, at en sportsudøver vil præstere sit bedste. For nogle handler det om, at de gerne vil håndtere nervøsitet, pres eller andet bedre. For andre handler det om ønsket om at blive endnu bedre. En fællesnævner er, at der er et ønske om udvikling.

Mentaltræning er ikke kun for professionelle. Mentaltræning er for alle sportsudøvere på alle niveauer. Jeg arbejder personligt med sportsudøvere fra 11 år og opefter.

Flere og flere sportsklubber begynder også at have en fast mentaltræner tilknyttet eller tilbyder foredrag/workshops for klubbens hold/udøvere.

Mentaltræning kræver en indsats

At starte med mentaltræning er som enhver anden sport. Du må træne for at blive bedre. Hvis du vil være stærkere mentalt, skal du træne hvordan du agerer mentalt.

Det er nemt tilgængeligt at finde spændende information om mentaltræning. Det kan du blandt andet gøre ved at læse artikler, bøger og lytte til podcasts. Men at anvende teorien i praksis er en anden sag. Det kræver vedvarende fokus og hårdt arbejde hvis det ikke skal ende som de mange nytårsforsæt, der allerede i slutningen af januar næsten er glemt igen.

Jeg har skabt et online system, som jeg bruger i mine samarbejder med sportsudøvere, til at holde fokus på den udviklingsplan vi laver. På den måde sikrer vi, at sportsudøveren dagligt arbejder med sine fokuspunkter. Og jeg som mentaltræner kan kigge dem over skulderen uden at være i direkte kontakt med dem.

Skab nogle rammer der gør, at din indsats stemmer overens med dine drømme.

Ambitiøs mentaltræner

Min tilgang tager udgangspunkt i mine mange års erfaring inden for elitesport samt min teoretiske baggrund.

Jeg har spillet fodbold i 21 år i Danmark og Finland samt (thai)bokset i 3 år i Danmark og Thailand.

Jeg blev uddannet coach i 2013 og har i de sidste 8 år arbejdet professionelt med mentaltræning, toppræstationer og mennesket bag. Jeg holder mig løbende opdateret og har senest i 2021 taget et sportspsykologisk kursus ved Manchester University.

Jeg har kontor i Aarhus hvorfra jeg har mentaltræningssessioner både fysisk og online.

Om mig

Tidligere fodboldspiller og bokser

Jeg har spillet fodbold i 21 år – blandt andet i den bedste række i Finland og Danmark. I 2017 flyttede jeg et år til Thailand og startede til thaiboksning. Jeg opnåede tre professionelle kampe (og tre sejre) inden turen gik tilbage til Danmark hvor jeg begyndte at bokse. Det blev til en kamp (sejr) inden jeg indstillede karrieren.

Jeg har ikke altid været den med det største talent. Men jeg har arbejdet benhårdt for at nå mine mål, været umulig at slå ud trods nederlag og så har jeg bevaret drivkraften gennem kærlighed til sporten og min egen udvikling.

For mig handler det ikke kun om at vinde; så skal jeg bare omgive mig med nogen, der er dårligere end mig. Jeg vil være den bedste jeg kan blive.

Uddannelser og kurser

Laursen Coaching
BA Kommunikation – Aarhus Universitet

Mental Skills in Sports – Manchester University

DISC personanalyse – HR Solutions

Master Coach – Manning Inspire

Team Coach – Manning Inspire

Life & Business Coach – Manning Inspire

Public Speaking – Manning Inspire

Enneagrammet – Flemming Christensen

Køn og psykologi – Rune Nørager

Positiv psykologi – Aarhus Universitet

Mindfulness og meditation – ID Academy
Mentaltræning sport Aarhus mental styrke