Laursen Coaching

Sådan yder du 100% til træning og kamp

At yde sit absolut bedste er ikke altid så simpelt som det lyder. Faktisk er det for mange i sportens verden en udfordring at bryde igennem muren fra at levere på 80 procent til 100 procent.

Sommetider vil man udefra kunne se det på eksempelvis energiniveau og “finish”. Andre gange er det kun dig, der kan mærke, at du ikke har givet dig fuldt ud – en rigtig ærgerlig oplevelse, som du sagtens kan have selv efter en god træning eller kamp.

Dine 100 procent svinger

Dine 100 procent svinger fra dag til dag og vil ikke altid ramme dit højeste niveau. Det afhænger af din generelle fysiske og mentale tilstand hvorfor det er vigtigt altid at sigte efter at krop og mentalitet er i balance.

Hvad betyder det for dig, at yde 100 procent? Hvis din definition er enten uklar og urealistik er du næsten garanteret, at du altid vil ramme 80 procent. Her taler jeg ikke om høje ambitioner, store drømme og mål, men om de forudsætninger du giver dig selv for at udføre det i praksis.

Definér hvordan det ser ud når du yder 100 procent. Ydfyld din egen liste og sørg for at udvælge områder, som er inden for din egen kontrol og mere process- end resultatorienteret. På den måde vil du få mere selvtillid, motivation og få lettere ved at holde fokus på det vigtigste; din næste aktion.

En grøn liste kan indeholde områder som:
– Jeg giver mig fuldt ud i alle situationer
– Jeg vil være beslutsom
– Komme med power
– Fokus på næste aktion

Alle disse er relateret til ting du kan gøre selv på dine dårlige dage. Derved kan du hjælpe dig selv på vej til at yde dit allerbedste på dagen.
Morten Beck
Fodbold
“Kathrine har hjulpet mig med at kontrollere mine tanker og forventninger til mine præstationer. Det blev tydeligt for mig hvor mit fokus ville være mest optimalt og hvordan jeg opnår den bedst mulige motivation for mig.”

Du ER ikke dine præstationer

Undlad at identificere dig med dine resultater. Du ER ikke dine præstationer. Du ER ikke dine sejre. Du ER ikke dine nederlag. Vær følelsesmæssigt involveret i dine drømme, ambitioner, mål og handlinger.

Rid på en bølge af selvtillid når du lykkes. Og bevar troen på dig selv når det er svært.

Når du ikke lader dig rive med følelsesmæssigt når du fejler, er der intet som forhindrer dig i at blive ved og ved og ved indtil du lykkes – dét er at yde 100 procent.

Evaluer konstruktivt

Evaluér konstruktivt på det du GØR. Dit fokus skal være på hvad du skal forbedre i stedet for på dine fejl. Modsat vil dit mindset blive rødt og du reagerer langsommere, tager færre chancer og bliver mere passiv.

Når du holder din evaluering konstruktivt og med løsningen for øje giver du dig selv de bedste forudsætninger for både at tro på dig selv og til at få flow i dit spil.

Og. Evaluer efter træning/kamp og koncentrer dig om næste aktion når spillet er igang.

Slå hjernen fra

Når jeg spørger mine sportsklienter om hvad de tænker på, når de virkelig toppræsterer, så er svaret ofte “ingenting”. De spiller bare – de er i flow.

Før du kan komme derhen må du give dig selv det mentale frirum der skal til. Målet er at YDE 100 procent, ikke at være perfekt.

Læs også “Hold motivationen oppe i hårde perioder