Laursen Coaching

8 grunde til mentaltræning

Hvorfor benytte sig af mentaltræning? Svaret er sjældent det samme og derfor skal al mentaltræning også designes til den enkelte sportsudøver eller det enkelte hold.

Det er nemt at søge råd, søge nyttig viden og endda konkrete opgaver, som kan gøre dig mental stærkere. Du kan blandt andet finde konkrete øvelser til sportsudøvere her her

Den svære del er at omsætte gode råd, viden og konkrete opgaver til vedvarende handlinger – og få skabt nye veje, der leder dig mod dine mål, drømme og ambitioner.

1. Tro på dig selv

Det lyder så simpelt, men det er ikke “bare lige” at finde troen på sig selv. Gennem vedvarende arbejde med hvordan du anskuer dig selv og dine handlinger kan du at opbygge en tro på dig. Det er absolut muligt – også selvom du har prøvet mange, men endnu ikke har knækket koden. Vil du læse mere om selvtillid og selvværd har jeg skrevet lidt om det her

2. Stabile toppræstationer

Når du lærer at bruge dine tanker og dit fokus aktivt får du en enorm indflydelse på dine resultater. Når du mestrer de tre dele i en toppræstation vil du se en tydelig forskel på både dine toppræstationer og stabiliteten i dit spil. De tre dele er din forberedelse, din eksekvering og din evaluering.

3. Håndtere pres og forventninger

Du kan opleve pres og forventninger både fra dig selv og folk omkring dig. Og den oplevelse vil ofte koste på dit spil, da du mister fokus fra “bolden” til ting, der begrænser dig. Når du lærer at tackle pres og forventninger lærer du også at fokusere på at spille dit eget spil og være i flow.

4. Vende negative tanker

Et negativt mindset giver tunge følelser og gør det svært at spille og agere frit og intuitivt. Dine tanker og dit sprog sætter gang i forskellige hjerneprocesser og har direkte indflydelse på din evne til at være positiv. Når du lærer at tænke mere positivt vil du øjeblikkeligt mærke en forskel både på og uden for banen.

Find 3 øvelser til et positivt fokus her
Celine Holst
Aarhus United
Kathrines professionelle tilgang til forløbet samt hendes eget kendskab til elitemiljøet gør, at man føler sig i de bedste hænder. Jeg har fået værktøjer til at håndtere modgang og unødvendige bekymringer ved kun at bruge min energi på det, jeg selv kan kontrollere. Hun har gjort mig bevidst om, at mentaltræning er mindst lige så vigtigt som både hal- og styrketræning. Alle hendes redskaber gør jeg stadig brug af i dag. Både i min dagligdag og som håndboldspiller. De varmeste anbefalinger herfra!

5. Overvinde nervøsitet

At have en tendens til at blive meget nervøs kan tage glæden ud af enhver konkurrence – både før, under og efter. Som sportsudøver vil du opleve en meget stor frihed og lettelse ved at lære at vende nervøsiteten til spænding.

6. Sportslig udvikling

At have en mentaltræner tilknyttet viser sig ikke kun på din mentale form. Med de rette mål og udviklingsplaner kan du også udvikle dit sportslige top- og bundniveau.

Bliv inspireret til at lave en effektiv målsætning her

7. Yde 100 procent

Mange sportsudøvere har svært ved at bryde gennem muren til at yde sit absolut bedste – i stedet oplever de at præstere på 80 procent. Hvad end barrierne er mentale eller sportslige kan du lære at yde dit maksimale til både kamp og træning.

8. Mental styrke

Ligesom du kan udvikle dit sportslige top- og bundniveau kan du gøre det samme mentalt. Du kan lære at gøre din hjerne til din medspiller ved at træne dit måde at tænke og fokusere på.

Mentaltræning designet til dig

Ethvert mentaltræningsforløb skal designes til dine drømme og mål, dit sportslige niveau, din mentale form og din hverdag.

Læs mere om et forløb med mig her

Kontakt mig

Stærk mentalt og sportsligt

Jeg foreslår altid, at vi tager en uforpligtende snak omkring hvordan jeg kan hjælpe dig.