Laursen Coaching

Derfor når du ikke dine mål

Hvorfor når du ikke de mål, du sætter dig? Det er ikke målet du sætter, som skaber din udvikling. Det er beslutningen om at blive ved selv når motivationen forsvinder.

Og det er valget om ikke at give op bare fordi du faldt i dit gamle mønster eller fordi du ikke opnår hurtige resultater.

Hvorfor er det vigtig at sætte mål?

Når du har et konkret mål at arbejde hen imod holder du fokus “på bolden”. Og når du har noget (motiverende) at stræbe efter er du mere villig og dedikeret til det hårde arbejde, tiden det kræver og perioderne med modgang.

Det mål du sætter dig kommer til at fungere som din motivation. Men motivationen kan komme og gå. Så målet skal være så vigtigt for dig, at du arbejder hårdt for at nå i mål selv når motivationen svigter, når du er træt og når du føler, at du ikke når dine resultater hurtigt nok.

Det rigtige mål driver og motiverer dig. Men har du ingen mål eller er målet overfladisk og ukonkret vil selv det mindste kunne slå dig ud og din indsats blive dalende.

Sådan sætter du det rigtige mål

Dit mål skal være positivt, målbart og drive dig til at yde en indsats. Hvad er dit ultimative mål, som du vil opnå?

Dette mål er din slutdestination, men skal ikke fungere som dit primære fokus. Hvis du er for fokuseret på selve resultatet bliver du nemt påvirket og forstyrret af ting, der er uden for din kontrol.

For at holde det rette fokus har du brug for en udviklingsplan så du kan arbejde med og fokusere på de små skridt mod dit mål.

Jeg har skrevet en artikel om hvordan du sætter det rigtige mål og laver en effektiv udviklingsplan her
Sara Thrige
AC Milan
Kathrine’s viden, personlige erfaringer og engagement for at lære fra sig er inspirerende, og en stor hjælp i mit daglige mentale arbejde. Redskaberne vi bruger er enkle men effektive, og på egen krop har jeg erfaret hvor stor en forskel det kan gøre for mig som fodboldspiller og menneske. Nu er jeg mere bevidst, om hvad JEG har brug for, for at være den bedste udgave af mig selv samt lært vigtigheden af kun at koncentrere mig om det, der er inden for min kontrol.

Indtil motivationen forsvinder

Når du har sat dig et mål er du sulten efter at nå det. Du arbejder hårdt og fokuseret – endda hvis du møder modstand.

Men pludselig begynder din indsats at dale. Dine gamle vaner indhenter dig og motivationen er til sidst svær at få øje på.

Hjernen er som udgangspunkt doven og foretrækker at køre på autopilot; den vil gerne tænke, føle og handle som du plejer. Det sparer hjernen for en masse energi – men du når bare ikke dit mål hvis du gør som du plejer.

Vil du have andre resultater end på plejer, så må du gøre noget andet end du plejer.

Når du vil ændre dine vaner, nå nye mål og opretholde motivationen er nøglen at lære at være i grøn zone. Læs hvordan du nemt kan lære at være i grøn zone her

Går du den gamle eller den nye vej?

Når du kommer til det tidspunkt hvor du første gang mærker at motivationen daler, at du har lyst til at give op og du begynder at gå i rød zone så er det tid til at træffe en beslutning.

Der er ikke noget rigtigt eller forkert; valget er dit. Hvorfor satte du i første omgang dit nye mål? Det er tid til at beslutte hvor vigtigt det er for dig. Vil du have nye resultater, kontinuerlig udvikling og komme tættere på dit mål? Så går du blot tilbage til den udviklingsplan, som du har lavet og starter hvor du slap.

Det er en helt naturlig og realistisk tidslinje, at du i ny og næ skal beslutte dig påny fordi gamle vaner er vendt retur. Det er hverken forkert eller et nederlag.

Mental styrke skal trænes

Ca. 80% af dine præstationer afhænger af din mentale styrke – og det kan være udfordrende at være stabilt mentalt stærk i en præstationskultur hvor du som sportsudøver bliver bedømt på dine præstationer.

Mentaltræning er en afgørende faktor for atleter i alle sportsgrene, der vil præstere sit bedste. Det gælder både i holdsport som fodbold og håndbold og i individuelle sportsgrene som kampsport, badminton, tennis og golf.

Vil du have en uforpligtende snak om hvordan mentaltræning kan hjælpe mig? Kontakt mig i dag

Kontakt mig

Stærk mentalt og sportsligt

Jeg foreslår altid, at vi tager en uforpligtende snak omkring hvordan jeg kan hjælpe dig.