Laursen Coaching

Mentaltræning i sport - hvorfor?

Hvorfor er mentaltræning i sport, sportscoaching og sportspsykologi afgørende i alle sportsgrene for atleter, der vil præstere sit bedste? Det gælder både i holdsport som fodbold og håndbold og i individuelle sportsgrene som kampsport, badminton, tennis og golf.

Ca. 80% af dine præstationer afhænger af din mentale styrke – og det kan være udfordrende at være stabilt mentalt stærk i en præstationskultur hvor du som sportsudøver bliver bedømt på dine præstationer. Her kan mentaltræning, sportscoaching og sportspsykologi (kært barn har mange navne) hjælpe dig.

Hvordan kan mentaltræning hjælpe dig?

Der er ingen opskrift på hvordan mentaltræning skal hjælpe netop dig. Ethvert forløb med en mentaltræner eller sportspsykolog bør designes til dine individuelle ambitioner og udfordringer.

Måske du har har udfordringer med :
– at din nervøsitet hæmmer dig
– at du ikke rammer samme niveau til kamp som til træning
– at dine negative tanker tager over
– at du har for høje krav til dig selv
– at du får en mental blokering under pres
– at du tvivler på dig selv og dine evner
– at dit niveau svinger meget
– at du holder dig tilbage når du har fejlet

Og måske vil du gerne :
– levere stabile toppræstationer
– turde at spille dit eget spil
– blive ved selvom du begår fejl
– tænke mere positivt
– tro mere på dig selv
– have følelsen af at være i kontrol
– evaluere konstruktivt og
– lære af dine præstationer
– udvikle dig mentalt og sportsligt
– være mentalt stærk selv i modgang
– håndtere pres bedre

Tobias Ellebæk
Håndbold

“Gennem samtaler og professionelle fremgangsmetoder har Kathrine højnet mit mentale niveau og fokus. Kathrine står altid til rådighed og er specielt god til at finde frem til hvor der kan optimeres eller rettes til for, at min præstation bliver endnu bedre. Man kan tydeligt mærke, at hun brænder for at gøre mig bedre, lige så meget som mig selv. Stor anbefaling herfra!”

Hvordan arbejder en mentaltræner?

Mentaltrænere og sportspsykologer designer deres forløb med sportsudøvere på den måde, som de mener er bedst. Du har derfor mulighed for at finde en mentaltræner, som du føler dig tryg ved.

Personligt arbejder jeg med mentaltræning i tætte samarbejder med sportsudøvere inden for alle sportsgrene. Igennem de sidste 8 år med utallige af professionelle samtaler har jeg erfaret, at det absolut bedste resultat opstår i samarbejder hvor der er fri benyttelse af mentaltræning. Det giver nemlig muligheden for, at jeg som mentaltræner hele tiden er på sidelinjen og er opdateret på hvordan det går.

I praksis er det svært at ændre vaner og opbygge sin mentale styrke. Specielt i perioder med modstand. Ydermere vil hjernen hurtigt gå tilbage til gamle vaner for at gøre det nemmest for dig. Men det betyder ikke, at det er det bedste for dig. Du skal i en periode lære hjernen at håndtere tanker, følelser og handlinger anderledes end du tidligere har været vant til.

Med ugentlige samtaler eller check-ins har du som sportsudøver hele tiden din mentaltræner til at hjælpe dig og sparre med dig. Det vil resultere i, at du aldrig kommer langt væk fra den plan, vi har lagt for dig.

Hvem bruger mentaltræning?

Mentaltræning er for alle. I sportens verden er det ofte forbundet med, at en sportsudøver vil præstere sit bedste. For nogle handler det om, at de gerne vil håndtere nervøsitet, pres eller andet bedre. For andre handler det om ønsket om at blive endnu bedre. En fællesnævner er, at der er et ønske om udvikling.

Mentaltræning er ikke kun for professionelle. Mentaltræning er for alle sportsudøvere på alle niveauer. Jeg arbejder personligt med sportsudøvere fra 13 år og opefter.

Flere og flere sportsklubber begynder også at have en fast mentaltræner tilknyttet eller tilbyder foredrag/workshops for klubbens hold/udøvere.

Vil du også være mentalt stærk?

Mentaltræning kræver en indsats

At starte med mentaltræning er som enhver anden sport. Du må træne for at blive bedre. Hvis du vil være stærkere mentalt, skal du træne hvordan du agerer mentalt.

Det er nemt tilgængeligt at finde spændende information om mentaltræning. Det kan du blandt andet gøre ved at læse artikler, bøger og lytte til podcasts. Men at anvende teorien i praksis er en anden sag. Det kræver vedvarende fokus og hårdt arbejde hvis det ikke skal ende som de mange nytårsforsæt, der allerede i slutningen af januar næsten er glemt igen.

Jeg har skabt et online system, som jeg bruger i mine samarbejder med sportsudøvere, til at holde fokus på den udviklingsplan vi laver. På den måde sikrer vi, at sportsudøveren dagligt arbejder med sine fokuspunkter. Og jeg som mentaltræner kan kigge dem over skulderen uden at være i direkte kontakt med dem.

Skab nogle rammer der gør, at din indsats stemmer overens med dine drømme.
Læs mere om mentaltræning med mig her.

Få din egen mentaltræner

Er du blevet inspireret og vil du gerne høre om hvordan jeg som mentaltræner kan hjælpe dig med at udvikle din mentale styrke?

Læs mere om mine mentaltræningsforløb her

Tag kontakt i dag og jeg vender tilbage hurtigst muligt.

Kontakt mig

Succes med mentaltræning

Jeg foreslår altid, at vi tager en uforpligtende snak omkring hvordan jeg kan hjælpe dig.