Laursen Coaching

Bevar motivationen i hårde perioder

Vi har dem alle. De hårde perioder, som tager enorme mængder af energi og som kræver både en stor indsats og en god portion tålmodighed fra dig.
Måske oplever du at:
Skal du så bare lukke øjnene og vente? Ikke helt sådan.
Eller er der rent faktisk noget, du selv kan gøre? Ja!

Accepter situationen

Det er naturligt at du fokuserer meget på en negativ situation og dermed uhensigtsmæssigt bidrager til at situationen kan opleves værre/hårdere og endda være med til at forlænge den hårde periode.

Læs mere om hvordan hjernen påvirkes forskelligt af et positivt og et negativt fokus her.

Jo mere modstand du har på din situation desto mere magt får den over dig og du vil opleve, at du bliver passiv og demotiveret. Derfor må du acceptere situationen du står i og at det kan tage tid før du er, hvor du ønsker at være.

Fra resultat til process

Når du føler at motivationen daler og at situationen du står i er ekstra udfordrende, har du nok dit fokus rettet mere mod resultatet end processen.

Hvis du vil genfinde din motivation skal du begynde at arbejde med din process i stedet for at være fastlåst i skuffelsen og i den fremtid, der er uden for din kontrol.

Lav en plan for din næste tid, som er rettet mod din udvikling og ting, der er 100% inden for din kontrol.
Enock Mwandila Poulsen
Boksning
“Kathrine giver mig redskaber, der er med til at styrke mit mentale fokus. Vi arbejder bl.a. med hvordan jeg forbliver skarp og fokuseret under min træning og bibeholder min motivation hårde perioder. Kathrine er uden tvivl medvirkende til, at jeg kan præstere mit absolut bedste til mine kampe

Sænk krav og forventninger

For en stund må du droppe dine høje krav til dig selv. I en tid med manglende motivation er det sidste du har brug for en hård indre dialog; den vil fastholde dig i det negative.

Du kan sagtens have et højt ambitionsniveau og en realistisk tilgang til din nuværende situation og din udvikling.

Hvis vi for en stund skal snakke om resultater, så vil denne tilgang flytte dig markant hurtigere end hvis du fokuserer negativt, har urealistiske krav og en selvkritisk indre dialog.

Fokus på et højt bundniveau

Når du sætter dine mål og forventninger i en svær periode kan du få lidt (tiltrængt) mentalt luft ved at arbejde på et højt bundniveau frem for at ville overbevise om dit topniveau og nærmest overpræstere.

Du vil føle, at du er meget mere i kontrol over din situation og du vil hurtigt stå stærkere i dig selv.

Og husk at have det sjovt. Også selvom du står et sted, som føles mere som mod- end medgang. Det er en periode og det vender igen – måske endda hurtigt hvis du efterlever disse råd.
Læs mere om mentaltræning med mig her