Tag springet før du føler dig klar

november 05, 2018
laursencoaching

Du kender det nok godt; følelsen af at skulle vide mere, træne mere, arbejde mere osv. før du kan gå i gang med det, du udskyder lige nu. For hvis du nu bruger lidt mere tid på at forberede dig, så er der også større sandsynlighed for at få succes, ikke?

Måske. Det kan også være, at du aldrig får gjort noget ved det eller at andre kommer før dig. Eller måske er det ligesom dette Albert Einstein citat:

In theory, theory and practice are the same. In practice, they are not.

Du bliver ikke den bedste sælger fordi du har læst alt om salgsteknikker og persontypeprofiler.

Du bliver ikke den bedste fodboldspiller fordi du hver dag studerer diverse fodboldvideoer.

Du bliver ikke den bedste kok fordi du læser alle kogebøger.

Du bliver ikke den bedste bilist fordi du fik 0 fejl i din teoriprøve.

Du bliver bedre og bedre når du øver dig og hele tiden udfordrer det du kan i praksis – og i den process laver du en masse fejl, som gør dig klogere. Jeg negligerer ikke den teoretiske del, og du vil i mange tilfælde kunne udvikle dig hurtigere hvis du forstår teorien bag det, du i praksis udfører.

Hvis du venter på at føle dig 100 procent klar til at tage springet, så kan du risikere at vente for evigt. Så længe, at det betyder noget for dig vil der altid være den lille stemme, som fortæller dig, at du skal forberede dig liiidt mere.. fordi en del af dig er bange for at fejle, for at få succes, for hvad andre vil tænke, for at gå glip af noget eller hvad end det er, som holder dig tilbage.

På et tidspunkt må du træffe en beslutning om at tage springet – også selvom du ikke føler dig klar.

– Kathrine

IMG_8531_SH

 

No comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *