NÅR DE SMÅ OVERRASKER – JEG KALDER DET KOLLEKTIV VINDERMENTALITET

august 13, 2015
laursencoaching

Da jeg var 6 år, startede jeg min fodboldkarriere i en lille klub der hedder NUBI i Nordjylland. I lørdags gik jeg endnu en gang på banen for at kæmpe om en sejr og 3 point – forskellen var blot at denne gang var det i landets bedste række.

I dag spiller jeg i Aarhus-klubben ASA. Jeg tror ikke at jeg fornærmer nogen ved at sige at ASA er en social klub, hvor der er mere fokus på glæden ved at spille fodbold end på talentudvikling. Det betyder langt fra at vi er et hold uden dygtige spillere – vi har rigtig mange dygtige spillere og flere gamle ungdomslandsholdsspillere. Det vi alle har tilfælles den dag i dag, er at vi spiller fordi vi elsker spillet og vi prioriterer ikke længere at træne fodbold 4-5 gange i ugen. En klub som ASA er derfor et rigtig godt alternativ for os som stadig gerne vil spille højt niveau – men også en klub, som man ikke forventer skal spille i samme række som Brøndby og Fortuna Hjørring.

Sidste sæson skete det utænkelige, og vi overraskede alle da vi lavede det mange kalder en ”Hobro-historie”: Ingen forventede noget af os da vi vandt 1. Division, og dermed kvalificerede os til kvalifikationsrækken, hvor man spiller om oprykning til den bedste danske kvinderække, 3F ligaen. Vi tabte den første kamp i kvalifikationsspillet til Viborg, som netop var nedrykket fra 3F-ligaen hvor de var endt som et af de to dårligste hold. I manges øjne var det derfor forventet at vi måtte lide et 5-0 nederlag, da Viborg, og Vejle som var det andet hold der var rykket ned fra 3F-ligaen, på papiret var langt bedre hold.

Kampen mod Viborg var en brat opvågning. Hvis vi skulle klare os i kvalifikationsspillet, måtte vi se på de ressourcer som vi havde på netop vores hold. Vi måtte udnytte dem til at kæmpe, for at få de resultater som vi hele tiden vidste kunne lade sig gøre at opnå. Så længe vi var villige til at give 110% i hver kamp, og løbe den ekstra meter for sidemanden (eller kvinden som det jo hedder). Det er ikke altid det hold, eller de mennesker, med det største talent, eller flest timer på træningsbanen der vinder. En gang imellem overrasker ”de små”, og beviser at det kræver mere end blot talent og træning. Det kræver vindermentalitet! Jeg tror, at opskriften på vores vej til førstepladsen i kvalifikationsspillet, og dermed oprykning til 3F-Ligaen, var at vi stod sammen som et hold i hver eneste kamp, ligegyldigt hvor meget modstand vi mødte. Jeg vil kalde det en kollektiv vindermentalitet.

I lørdags stod vi så over for vores første kamp i 3F-Ligaen. Trods fight og en godkendt indsats, tabte vi 0-1 og må vente med at få det første point i landets bedste række. Hvis vi skulle give 110% i sidste sæson, så skal det nok fordobles nu. Men vi fortsætter med kun at træne to gange i ugen, og glæder os til de udfordringer denne sæson byder på. – Og vigtigst af alt: vi bevarer vores vindermentalitet, trods modstanderne nu er ”de store”.

– Kathrine

IMG_2173

No comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *