NÅR JEG VIL DET HELE, SÅ NÅR JEG INGENTING

november 08, 2016
laursencoaching

Jeg har det med at ville rigtig mange ting på en gang. Det kan være helt konkrete ting, som jeg kan udleve (hvis jeg altså kan nå det hele), men det kan også være i form af mange idéer eller drømme, som løbende popper op i mine tanker. Med tiden har jeg lært lige at se tiden an, da mange af idéerne måske egentlig kun er en god idé lige nu og her. En anden konsekvens kan så også være, at jeg hurtigt får lyst til at sige ja, hvis andre foreslår noget, som lyder tiltalende (jeg har heldigvis lært at sige nej til det, som jeg ikke har lyst til). Åh, men det kan jo være svært at nå alt – også selvom jeg har lyst. Så jeg må i ny og næ (eller, egentlig ret ofte) tage et check-in med mig selv, hvor jeg opvejer alle drømme og idéer med den virkelighed, som jeg lever i. I princippet ville jeg sikkert kunne sige ja til det meste, men det resulterer i, at jeg har mere travlt end jeg ønsker – og så handler det jo om til- og fravalg.

For mig kræver det at være selvstændig til tider, at jeg er mere detaljeorienteret og tålmodig, end jeg umiddelbart føler er naturligt for mig. Med tiden er det blevet og bliver til stadighed nemmere og mere naturligt for mig – men jeg brænder heldigvis allermest igennem, når jeg ´får lov´ til at udføre det, der er mit arbejde; nemlig coaching, holde foredrag og workshops, undervise og hvad der ellers følger med af spændende opgaver. Jeg er bedst når jeg ved, at jeg har styr på mine ting og derfor bare kan give slip og give mig 110% til den opgave, som jeg står overfor. For at hjælpe mig selv med at holde fokus, sparre omkring forretningsudvikling osv. har jeg valgt et mentorforløb med Karina Boldsen. Hun er rigtig dygtig til den forretningsmæssige del, som jeg brænder mindre for, end når jeg er ´på´ og får lov at være en del af en udvikling hos individer eller teams. Samtidig er hun skarp til at bruge min energi og motivere mig, så jeg får lyst til at udføre nogle af de opgaver, som ellers kunne blive til overspringshandlinger. Tak til Karina for at støtte mig i de ting, jeg ønsker at opnå.

I de mentorforløb, som jeg har med mine kunder, oplever jeg, at dem jeg har et samarbejde med allerede fra dag 1 sænker skuldrene idet de opdager, at få støtte/sparring samt at få skabt et overblik over deres situation. Det giver nemlig muligheden for, at vi derefter kan arbejde konkret med både de udfordringer og muligheder, de står overfor. Mange ved faktisk ikke helt, hvad de gerne vil. De ved bare, at de har lyst til at rykke sig på den ene eller anden måde. For mig er det ikke så vigtigt, hvad end du vil gøre noget andet, end du plejer at gøre, eller om du fortsætter med det, som du plejer . Det der er vigtigt er, at dem jeg arbejder med får en bevidsthed omkring, hvor de står i livet, og hvad de virkelig ønsker – eller ikke ønsker. Ud fra dette kan vi så finde ud af, hvad næste skridt er.

”Jeg har haft fornøjelsen af et mentorforløb med Kathrine. Hun har en evne til at skabe en tillidsvækkende atmosfære, som skaber grobund for den udfordrende, konstruktive og udviklende dialog, hun mestrer. Kathrine formår, med sin positive insisterende spørgelyst, både at være oprigtigt interesseret og at få trykket på de ømme punkter, som gør, at man får mulighed for at flytte sine egne grænser. Det er en investering, jeg klart kan anbefale!”
– Kasper Fey Hansen, Afdelingsdirektør Spar Nord

Flere og flere er heldigvis nået til den erkendelse, at et quick-fix forbliver en lappeløsning. Nogle gange er det præcis en lappeløsning, vi har brug for, men i de fleste tilfælde vender vi tilbage og opdager, at det faktisk ikke var tilstrækkeligt. Hvis vi ønsker de langvarige løsninger kræver det, at vi er villige til at ændre et eller flere mønstre, som vi har – og måske har haft i rigtig lang tid. Men vi skal ikke bare vænne dig af med noget, vi skal lære dig det, du ønsker at gøre fremover. Det kan være svært, og det kan tage tid (ellers havde mange nok levet en smule anderledes, hvis det nu var “bare lige”). Hvis du også vil lidt for mange ting på én gang eller måske har svært ved at komme i gang med det, du gerne vil (eller noget helt tredje) – så kan du starte med at beslutte dig for, om du er villig til at begynde at ændre dine mønstre? Hvis du ønsker at opnå andre resultater end du plejer, så må du nødvendigvis gøre noget andet end du plejer.

– Kathrine

laursencoaching_kl_pix01

No comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *