LIVSHJULET – ER DU I BALANCE?

marts 16, 2015
laursencoaching

Livshjulet er et værktøj jeg bruger med næsten alle mine klienter – både start, midt og slut i forløbet, da det giver et overblik over de forskellige områder i vores liv. Mange klienter, der starter hos mig, ved ikke helt præcist, hvad de gerne vil opnå eller ændre. Det kan være svært at sætte ord på. Så starter vi med at tegne et livshjul, der repræsenterer de overordnede områder i klientens liv. I stedet for at tage stilling til hele livet på en gang prøver vi at fokusere på et område af gangen. På den måde er det nemmere at finde ud af, hvor klienten egentlig ønsker at skabe en ændring i sit liv.

Hvis du ønsker at lave øvelsen selv, er det ret simpelt: start med at tegne livshjulet.

file-page1

Nu skal du som det første tage stilling til, hvor tilfreds du er med hvert område i dit liv på en skala fra 1-10, hvor 1 er meget utilfreds, og 10 er meget tilfreds. Dette skriver du i den yderste cirkel.

Dernæst skal du skrive, hvor mange mentale ressourcer du bruger på hvert område på en skala fra 1-10, hvor 1 er meget få mentale ressourcer, og 10 er rigtig mange mentale ressourcer. Dette skriver du i den midterste cirkel.

Til sidst skal du overveje, hvor meget fysisk tid du bruger på hvert område på en skala fra 1-10, hvor 1 er meget lidt fysisk tid, og 10 er rigtig meget fysisk tid. Dette skriver du i den inderste cirkel.

Se nu på dit livshjul. Er der områder, som skiller sig ud? Nogle områder, hvor du er betydeligt mere utilfreds end andre? Er der områder, hvor du bruger rigtig mange mentale ressourcer, men hvor du egentlig ikke bruger så mange fysiske ressourcer på at handle?

Det er meget individuelt, hvad dit næste skridt skal være. Men måske du skal udvælge et område, som du vil sætte lidt ekstra fokus på at forbedre i den næste tid – og hvad vil det kræve? Måske bekymrer du dig om en masse ting, som egentlig ligger uden for din kontrol? Måske du skal lave en handlingsplan, fordi du ikke gør nok for at nå dit mål?

God fornøjelse!

No comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *