Lige dele ro og eventyr: Sådan bruger jeg min ferie bedst :)

BaliMin ferie startede nok som de fleste andres. Jeg havde en masse arbejde, jeg skulle runde af for at tage afsted med ro i maven. Og skulle også lige presse de sidste sociale ting ind; jeg ville jo ikke gå glip af at se mine venner inden rejsen. Nogle af dem ser jeg måske aldrig igen. Sådan er livet lidt på Koh Tao; for de fleste er stedet jo bare et stop på vej videre.

Og rejsen alene føltes som et logitisk regnestykke: Koh Tao – Koh Samui med færge og en enkelt overnatning. Koh Samui – Phuket med fly. Phuket – Kuala Lumpur med fly. Og så et sidste fly: Kuala Lumpur – Bali.

Kender du det, når man endelig slapper af efter en periode med fart på? Kroppen giver nærmest efter for al det, den har ophobet. Sådan var det for mig de første to dage på Bali. Jeg gav bare efter for trætheden. Jeg har ligget ved poolen, spist god mad og fået masser af søvn.

Og så har jeg lagt mærke til noget pudsigt.

Jeg er jo på Bali.
Det er simpelthen så eksotisk. Varme, palmer, hav, pool, ro på… En helt anden verden, når man rejser fra Danmark.
Men ved du hvad? Følelsen er slet ikke så anderledes, end den jeg oplever til hverdag, nu når jeg bor på Koh Tao. Jeg er vant til varmen; endda mere varme end jeg oplever her. Jeg har palmerne, poolen og havet omkring mig hele tiden. Det får mig virkelig til at føle mig privilegeret, at jeg nu bor et sted som andre rejser langt for at besøge.

Føles det så slet ikke som ferie? Jo, det gør det bestemt. Ikke sådan en ferie, hvor man bliver bombarderet af nye sanseindtryk, fordi man suser rundt for at få det hele med. Men måske mere som en (ekstra eksotisk) tur i sommerhus: Der er god tid til afslapning og stadig mulighed for oplevelser. En perfekt afbalanceret kombination 🙂

Selvom jeg holder øje med min mail i ny og næ, så sørger jeg for at få det ud af min ferie, som jeg trænger allermest til. Og som fylder mig op til at komme tilbage til hverdagen med ny energi. Nemlig at give slip og trække stikket. Og ikke tænke for meget på arbejde.
Men det kan jo være svært som selvstændig. Jeg har investeret mig selv i mit arbejde – fordi jeg elsker det – og det betyder meget for mig, at alting fungerer. Fx vil jeg gerne være gerne sikker på, at deltagerne på mit mentaltræningsprogram kan få den støtte, de har brug for.

Så min ferie adskiller sig egentlig ikke så meget fra min hverdag. Der er bare mere plads til, at hoved og krop kan få ro. Og plads til masser af sjov og grin 🙂

Jeg rejser nemlig sammen med en ven fra Danmark. Og vi elsker begge to at opleve landet og kulturen, men vi er heldigvis også enige om at tage os tid til at slappe fuldstændigt af og glemme alt om planer. Den første del af ferien er altså foregået i rimelig lavt tempo. Vi nyder bare den dejlige mad, lidt vin, frisk frugt og juice… Og jeg har fundet min nye favorit: Smoothie bowls! Den fascination er jeg temmeligt alene om, skulle jeg hilse og sige 😉

Den næste halvdel af ferien kommer til at byde på lidt mere udforskning. Min ven og jeg har nemlig booket en lokal chauffør til at tage os med ud i det blå.

For selvom vi ikke deler kærligheden til smoothie bowls, har vi dog én vigtig ting til fælles:

Lysten til eventyr! 🙂

No comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *