Kathrine Laursen

Home » Kathrine Laursen
Helt overordet er min passion at leve et liv, som er rigtigt for mig og at have modet til at ændre min livsstil, hvis den ikke længere gør mig lykkelig. Jeg håber at inspirere andre til at gøre mere af det, de brænder for – og at gøre det med vindermentalitet!

Herunder kan du læse lidt om min rejse gennem livet og hvad sporten har betydet for mig. Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte mig på info@laursencoaching.dk

laursen_coaching_anbefaling_citat_05
kathrine_laursen_coach_05
Kærligheden til spillet
Jeg blev født i Aalborg i 1988 og startede som 6-årig til fodbold. Nyforelsket i spillet og med nr. 11 på ryggen ledte jeg altid efter en mulighed for at spille fodbold. De første mange år handlede det kun om spillet for mig. Jeg var drevet af en passion og en kærlighed til fodbolden, som set i retroperspektiv er misundelsesværdigt.

Seriøsitetens pres
Da jeg blev ældre og større klubber viste interesse, blev jeg samtidig mere selvbevidst. Tanker omkring mine evner, min fremtid, andre spillere og ikke mindst forventninger havde meldt sin ankomst. Først som 18-årig flyttede jeg til en større klub – hele energien var en anden og jeg kunne smage seriøsiteten. Jeg forandrede mig på banen og den selvtillid jeg havde bygget op kunne jeg ikke længere finde. De andre var store, dygtige og hurtige. Og jeg var jo bare mig.

Det var uvant for mig at blive bedømt af nye trænere og medspillere – jeg skulle genfinde min rolle. Trods mange tankestrømme har jeg altid formået at præstere, når det virkelig gælder. I løbet af sæsonen vænnede jeg mig til niveauet og begyndte at udfordre mig selv. Det år endte med en oprykning til landets anden bedste række og en kåring som årets spiller.

kathrine_laursen_coach_00
laursen_coaching_anbefaling_citat_06
Nye eventyr og forventninger
Året senere flyttede jeg som 19-årig til Finland, hvor jeg fik en plads som angriber på et hold i den bedste række. Pludselig var der penge, publikum og landsholdsspillere involveret. En del af mig var euforisk og beæret imens en anden del af mig var hunderæd for ikke at leve op til forventningerne. Her mødte jeg de hårdeste modstandere, de højeste forventinger og fik samtidig nogle af de allerstørste oplevelser i min fodboldkarriere. Jeg rejste fra Finland efter sæsonen med flere kåringer som kampens spiller, afgørende scoringer og nye færdigheder. (blogindlæg 2016: jeg var så nervøs at jeg glemte at nyde det)

Jeg drog videre til London og efterfølgende Dublin, hvor jeg valgte at tage en pause fra fodbolden. Jeg kan overordnet set kun se tilbage på præstationer, der overgik egne forventninger og fodboldeventyr, jeg aldrig vil glemme. Alligevel formåede jeg ikke at give slip på mine tanker og derfor, nok heller aldrig virkelig ramt mit topniveau.

laursen_coaching_anbefaling_citat_08
kathrine_laursen_coach_02
“Kathrine, din mor er død..”
I slutningen af 2008 vendte jeg tilbage til Danmark, hvor jeg startede et nyt kapitel i Aarhus med ny fodboldklub og nyt studie – alt var som det skulle være lige indtil en morgen, hvor telefonen ringede: ”Kathrine, din mor er død”. Den december-morgen i 2009 startede en lang rejse, som ændrede mit liv. Jeg var 21 år og studerede på Aarhus Universitet, men det føltes nu tomt og meningsløst.

Coaching blev min fremtid
Da jeg kom på benene igen valgte jeg at tage et semester fri og rejse til Sydamerika i 3 måneder. På turen havde jeg en af Sofia Manning’s coachingbøger med og nogle afgørende brikker faldt på plads for mig, da jeg forstod, hvordan vores tanker påvirker vores følelser og hvordan disse har indflydelse på vores handlinger.

Jeg vil aldrig spilde en dag mere i mit liv på at have en grundlæggende følelse af at være trist eller mellemtilfreds – jeg vil bruge hver dag på noget, jeg elsker. Hvis alt kan forsvinde på et splitsekund, så vil jeg give alt hvad jeg har hver eneste dag.

Den passion jeg altid har haft for min sport, har jeg aldrig oplevet andre steder indtil jeg trådte ind i coachingverdenen. Jeg var fascineret af, hvordan vores tanker forhindrer os i at være glade og opnå de resultater, vi drømmer om. Og endnu mere fascineret af måden hvorpå vi kan styre vores tanker i stedet for, at de styrer os. I 2013 startede jeg min egen virksomhed og jeg har aldrig set mig tilbage.

kathrine_laursen_coach_03
laursen_coaching_anbefaling_citat_01
Hvad gør coaching ved sporten?
De værktøjer og processer, jeg havde lært, brugte jeg naturligvis som en del af min egen udvikling – også på fodboldbanen. Det er sjældent at de store forandringer sker fra den ene dag til den anden; det kræver vedholdenhed og engagement. Ikke mindst så kræver det, at du rejser dig og prøver igen når du falder. I 2015 kunne jeg for alvor mærke resultatet af, at jeg inden for min sport var begyndt at arbejde med mit mindset.

Vi spillede den afgørende oprykningskamp til landets bedste række og min tilgang til kampen var en anden end jeg før havde prøvet. Jeg var ikke nervøs eller bange for at underpræstere – jeg glædede mig og der var ikke en eneste tanke om tilskuere, trænere eller konsekvenser, der fyldte i mit hoved. Jeg var fokuseret på mig selv og spillet. Vi vandt kampen og overraskede alt og alle med oprykningen. Viljestyrke kan få dig rigtig langt! (Blog fra 2015: når de små overrasker)

Jeg har spillet fodbold i den bedste række både i Finland og Danmark, selvom der har været konkurrenter med større talent end mit. For mit vedkommende har det handlet om mod, styrke, engagement og vedholdenhed; at nægte at give op bare fordi du møder modgang. Men i stedet finde en måde hvorpå, du kan overvinde modstanden og gå efter din drøm. Om du når i mål afhænger af mange andre ting end bare din egen indsats. Men om du giver alt hvad du har er udelukkende op til dig selv.

laursen_coaching_anbefaling_citat_03

Det er alle vores erfaringer, som er med til at gøre os til hvem, vi her. Her er et glimt af, hvem jeg også er:

– Vokset op i Aalborg og rejste efter gymnasiet til Finland, London og Dublin, hvor jeg arbejdede i to år hos Nokia, Lee Jeans og Microsoft.

– Startede til fodbold som 6-årig og sluttede karrieren i landets bedste kvindelige fodboldliga i 2015. Har altid spillet i nr. 11 og er en målfarlig fighter, kendt som Lau.

– Har uden en tone i livet sunget ”Baby When Your Gone” med Bryan Adams både i Herning og på Skanderborg Festival: ”Kathrine slap hæderligt fra sangopgaven uden synlige spor af nervøsitet”, Gaffa.

– Har studeret International Virksomhedskommunikation på Aarhus Universitet – kort afbrudt af 3 måneders rejse i Sydamerika og frivilligt arbejde som engelsklærer.

– Mistede min mor pludseligt i 2009, hvilket ændrede mit liv og mine personlige værdier. Jeg begyndte at søge meningen med livet og fandt den på min personlige rejse, som startede på coachuddannelsen.

– Min master coachuddannelse har haft størst indflydelse på min udvikling som coach og formidler.

– Rykkede i 2017 teltpælene op og bosatte mig 1 år i Thailand hvorfra jeg drev min virksomhed online

– Har haft 3 professionelle thaiboksekampe i Thailand og har min første boksekamp i Danmark 20/10-18

laursencoaching_kl_cv

Samarbejder:

Underviser – HÖJSKOLENDK
Er tilknyttet som underviser i Selvudvikling og kommunikation hvor jeg i perioder underviser udenlands: Borneo, Thailand, New Zealand og Australien.

Mentaltræner – SK Aarhus Elitehåndbold A/S
Jeg har været tilknyttet i 3 sæsoner som mentaltræner i håndboldklubben SK Aarhus.

Underviser – Bigum&Co
Har været hovedunderviser på kurset Frontmedarbejder i Kommunikation og konflikthåndtering i Aarhus og ført dem til eksamen.

Underviser – Dania Erhvervsakademi
Har været hovedunderviser i faget Salgspsykologi i Randers og Hadsten og ført dem til eksamen.

Foredragsholder – IDA
Har undervist i Eksamensforberedelse på gymnasier i hele Danmark.

Træner og eksaminator – Manning Inspire:
Jeg har guidet, givet feedback og eksamineret deltagere på coachuddannelsen hos Manning Inspire.

Jury Member – Venture Cup
Vurderer iværksætteridéer og er mentor for enkelte teams.

Uddannelse:

Certificeret i DISC personanalyse – HR Solutions

Certificeret Master Coach – Manning Inspire

Certificeret Business Coach – Manning Inspire

Certificeret Life Coach – Manning Inspire

BA Virksomhedskommunikation – Aarhus Universitet

Andre kurser:

Team Coaching – Manning Inspire

Public Speaking – Manning Inspire

Parcoaching – Manning Inspire

Enneagrammet – Flemming Christensen

Køn og psykologi – Rune Nørager, Aarhus Universitet

Positiv psykologi – Aarhus Folkeuniversitet

Mindfulness og meditation – Kirsten Degn, ID Academy