Justér dit fokus når livet bliver sløret

oktober 29, 2018
laursencoaching

Det går jo meget godt; der er nogenlunde styr på tilværelsen, du har en plan og humøret er højt det meste af tiden. Men så lige pludselig er det som om, at der kommer nogen udefra og giver dig en mavepuster. Et øjeblik prøver du at holde vejret, lukke øjnene og håbe på, at det, der lige skete faktisk slet ikke skete.

Men nu står du der, igen. Det hele gik jo lige så godt og du havde en plan. Hvor hårdt et slag du har fået kan selvfølgelig gradbøjes:

– Skulle du bare lige vågne op fordi du går og sover lidt?

– Har du fået et hårdt slag, men har stadig masser af gåpåmod?

– Er du sendt til tælling og skal kæmpe for at komme op igen?

– Er du blevet knockoutet og har ikke mere at komme med?

Uanset hvilken slags modgang du møder, så er det ofte ret uoverskueligt. For du havde jo en plan og det gik jo lige så godt – det er bare lidt nemmere at leve livet i medgang end modgang. Men de svære tider kommer og det må vi forvente. Det nytter derfor ikke noget at gå i offerrollen og få ondt af sig selv, brokke sig, lukke sig inde og ikke gøre noget.

Vi bliver alle ramt! Så det er ikke et spørgsmål om hvorvidt du bliver ramt eller ej. Det er et spørgsmål om hvad du gør, når du bliver ramt. Du vil sikkert have nogle gamle vaner, som tager over når du bliver presset. Både vaner i forhold hvordan du tænker og agerer. Og det er her, at du skal være opmærksom på ikke at falde tilbage i de mønstre, som faktisk holder dig nede.

Du skal justere dit fokus, så du kommer tilbage på rette spor – også selvom det kan tage tid. Det eneste du ved med sikkerhed er, at det hele nok skal vende igen lige pludselig. Og indtil den dag kommer, så må du sørge for at gøre det bedste du kan. Lav en ny overskuelig og realistisk plan, spørg om hjælp, prioriter at få dyrket motion, spis sundt, omgiv dig med gode mennesker og tænk positivt.

One step at a time.

One punch at a time.

One round at a time.

 

– Kathrine

IMG_1100

No comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *