Mentaltræning i sport

Home » Mentaltræning i sport

Den mentale del af sporten
Foredrag og coachingforløb

Din mentale styrke af altafgørende for din succes i sportens verden. Dine præstationer afspejler din tro på dig selv (specielt når andre ikke tror på dig), din måde at reagere på under pres samt din evne til at være disciplineret og motiveret – selv i de hårde tider.

Kan du presse dig selv til at yde dit allerbedste hver gang? Både til træning og konkurrence?

Jeg har været fodboldspiller i 21 år, hvor jeg blandt andet har spillet i den bedste række i både Finland og Danmark. I 2017 startede jeg som 29-årig til thaiboksning og i 2018 havde jeg 3 professionelle kampe i Thailand. Nu har jeg konverteret til boksning og er kampbokser i Hornslet Bokseklub.

Siden 2013 har jeg arbejdet med mentaltræning i sportens verden. Du kan se hvad nogle af udøverne siger her.

Du kan også hente min gratis e-bog med 8 vinderstrategier lige her.


Den mentale del af sporten – FOREDRAG

I mit foredrag kommer jeg omkring forskellige emner, som har stor indflydelse på dine præstationer og på hvordan det er at være dig som sportsøver – hvad end du er en del af et team eller står alene ”i ringen” når det gælder.

Vi præsterer bedst når vi er 100 procent til stede; så er vi frie og agerer intuitivt. Men hvordan tackler du det når du går fra at fokusere på kærligheden til sporten til at blive selvbevidst og derfor begynder at fokusere på dine tanker og følelser?

Dine tanker er stærke og styrer dig, dine følelser, din nervøsitet/spænding, din motivation, din tro på dig selv, din frygt for at fejle og din evne til at give alt hvad du har. Ved at forstå hvordan og hvorfor hjernen reagerer som den gør, kan du med små ændringer gøre dine tanker til din medspiller.

– Jeg vil være den bedste og jeg er ikke bange for at fejle eller tabe. Det er nemt at være den hurtigste løber – du skal bare finde nogen at løbe med, som er langsommere end dig. Men hvis du er internt motiveret, så ved du, at for at blive den bedste må du omgive dig med nogen, der er bedre end dig og dermed risikere både at fejle og tabe.

Min største konkurrent er mig selv. Hvis jeg hver dag arbejder på at blive bedre end i går, så vil jeg udvikle mig til at blive den bedste, jeg kan blive. Når jeg holder mit fokus på det, der er inden for min egen kontrol har jeg lettere ved at lukke ”støjen” ude og ikke lade mig påvirke af andre.

– Der skal være overensstemmelse mellem dit mål og din indsats. Hvis du vil opnå ting, som kun de færreste opnår, så må du gøre mere end de fleste gør. Du behøver ikke at gå efter guldet – du skal bare træffe en beslutning om hvad du spiller/kæmper for.

Du kan ikke altid være motiveret, så du skal lære at være discliplineret.

– Har du hjertet i det, du gør? Viljen træder ind, når krop og hoved siger fra. Du kan ikke altid være den mest talentfulde, men du kan altid være den mest hårdtarbejde.

– Ét skridt af gangen. Din process og det, du gør lige nu og her er det mest afgørende for din udvikling. Vi må gerne drømme om alt det, vi gerne vil – men hvis vi ikke yder vores bedste lige nu, så bliver drømmene måske kun ved snakken..?

Jeg bygger foredraget på teori, praksis og hudærlige op- og nedturene fra mit eget liv i og udenfor sporten.

Kontakt

Coachingforløb

Er du interesseret i at høre mere om et individuelt coachingforløb? Jeg skræddersyer forløbet til dig, så du får mest muligt ud af det. Kontakt mig for en uforpligtende snak.

Kontakt

“Jeg begyndte ved Kathrine, fordi jeg havde en masse ting, jeg havde brug for at lære at tackle, når jeg var presset. Kathrine hjalp mig i den grad og gav mig redskaber, som jeg kunne anvende. Disse redskaberne bruger jeg stadig i dag – både i min hverdag og på håndboldbanen.”
– Line Uno, professionel håndboldspiller

”Da vi stod og skulle sammenspille et helt nyt hold, fik vi stor hjælp fra Kathrine, der på en sjov, engageret og lærerig måde fik pigerne til at blive enige om, hvad de ville som hold, hvad de ville kæmpe for og hvad der var vigtigst for dem, ved at spille fodbold. Og jeg kan kun sige, at det virker. Holdet er på rekordtid blevet en sammentømret enhed, der går fra succes til succes, både på og uden for banen.”
– Henrik Bjerregaard, U18 Pigetræner Aalborg Freja