ER DU KLAR TIL AT AFSLØRE DIT LIVSDRAMA?

april 04, 2016
laursencoaching

Hvad fortæller du dig selv om dig selv, din fortid, din fremtid, andre mennesker og situationer? Hvad tror du på? De overbevisninger, vi har, er ofte tillærte på baggrund af vores erfaringer og referencer – og vigtigst af alt den mening som vi tillægger det, der er sket.

Der er forskel på din historik og din historie. Din historik er fakta og det, som man ikke kan diskutere, såsom i hvilken by du er opvokset, hvor mange søskende du har, hvor du eksempelvis har spillet fodbold osv. Alle, der har kendt dig, vil være enige i, at det var det, der skete. Historien er så den mening, du tillægger din historik – det du oplever ud fra dit perspektiv. Din historie er ikke god eller dårlig, men kan være din kilde til både styrke og sorg. Hvad tror du på om dig selv og de op- og nedture, du har haft i dit liv?

Hvis du ikke er bevidst omkring den historie, du fortæller dig selv, er der risiko for, at historien kommer til at styre dig og i værste tilfælde forhindre dig i at gå efter det, du virkelig ønsker. Det er blandt andet, fordi vi skaber nogle tanker og overbevisninger om os selv, som bekræfter os i at noget mangler eller, at vi ikke er gode nok. Her er nogle af de overbevisninger, der kan hæmme dig:

 • Jeg er ikke god nok
 • Jeg er ikke vigtig nok
 • Der er noget galt med mig
 • Jeg kan ikke
 • Det er unfair
 • De andre ved bedre end mig

Når du kender din personlige historie og har fået øje på, hvilke hæmmende overbevisninger du har, så får du muligheden for at skabe en ny historie og nye overbevisninger, der støtter dig i at gå efter dine mål. Det kan eksempelvis være:

 • Du behøver ikke at gøre noget for at være OK
 • Det er, hvad det er
 • Jeg har et valg
 • Alt jeg kan gøre er mit bedste, resultatet er ikke op til mig
 • Alle gør det bedste de kan med de ressourcer, de har

Er du klar til at afsløre dit livsdrama?

 1. Skriv din historie ned – dine håb, ønsker, drømme, nederlag, skuffelser og det, du fortryder. Skriv højdepunkterne så detaljeret som muligt.
 1. Se på din historie – kan du finde dit personlige ”drama”? Er der et tema eller en bestemt følelse, der går igen? Er du den hårde, lille, stakkels, anderledes osv.?
 1. Hvad har du lært af din historie? Hvilke styrker vil du gerne tage med videre?
 1. Hvad skal være kendetegnende for den fremtid, du skaber?

For at kunne komme igennem dit ”personlige drama” må du starte med at elske alt, hvad du er og ikke er. På den måde kan du begynde at tage ansvar for din egen virkelighed og nuværende situation. Er du klar til at slutte fred med din historie og bruge dine styrker til at skabe det liv, du drømmer om?

– Kathrine

IMG_2980_SH-1024x683_14

No comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *