Du er fantastisk! Undskyld, at jeg glemmer at sige det

maj 21, 2016
laursencoaching

… husker du at fortælle det til andre? Jeg kan godt en gang imellem gå rundt med en følelse af at være taknemmelig. Taknemmelig for andre, for noget de har gjort for mig eller måske endda dem selv – og jeg får det ikke altid sagt! Hvorfor? Måske fordi jeg bliver lidt genert, det kan føles grænseoverskridende, unaturligt for nogen, og hvad vil ham eller hende mon tænke om mig?

Jeg er lige nu på Borneo og undervise en gruppe unge mennesker fra HÖJSKOLENDK i ”personlig udvikling og kommunikation”. Vi er allerede kommet omkring mange ting; historier, styrker, overbevisninger, livshjulet, succestilstand, frygt, kontrol og public speaking. Den dag vi arbejdede med vores succestilstand, som beskriver vores fysiologi, sprog og overbevisninger når vi har det godt og præsterer bedst, skete der noget magisk, som vi tit glemmer i hverdagen. Lige inden frokost begyndte energien i rummet at blive lidt tung og der var brug for, at vi lavede en lille øvelse. Jeg trak en øvelse op af hatten, som har gjort stort indtryk på mig – idéen er meget kort, at alle deltagere skiftevis får af vide af de andre, hvordan de oplever personen. Deltagerne står på to rækker over for hinanden imens én deltager ad gangen går i gennem ”skoven” og får hvisket komplimenter i øret af de andre. Det er enormt givende at overvære øvelsen – vi vokser når vi får komplimenter!! Det er helt vildt at se hvordan alle lige bliver 10 cm. højere, smiler lidt mere og tror lidt mere på sig selv. Det virker så simpelt, for vi gør jo ikke andet end at sætte ord på det, vi oplever – og det gør så stor en forskel for det menneske, som vi fortæller det til.

De fleste kender sikkert til at have en indre kritiker, der på den ene eller anden måde fylder – nogle dage mere end andre. Jo mere din egen indre kritiker fylder i dig, des mere ser du også fejl og mangler i andre – det er jo der, du har dit fokus. Og du skal aldrig undervurdere, at dem du dømmer sikkert er hårde nok ved sig selv i forvejen. Prøv at tænk på de personer, du virkelig elsker at være sammen med: ser de dig i et større eller mindre lys, end du ser dig selv? Mange vil tænke på mennesker, der tror på os og ser de positive sider i os… det er da bare lidt dejligere at være sammen med dem, end med dem der dømmer os?

Da vi sidst på undervisningsdagen lavede et check-out for at høre, hvad det vigtigste var, som vi tog med fra dagen, svarede en stor del, at det vigtigste var netop denne oplevelse. Hvis du har lyst til at gøre en forskel for andre, kan du allerede nu vælge 2-3 personer, som du tager fat i og fortæller dem, hvad end det er, du ønsker at fortælle. Jeg har en af deltagerne i tankerne som virkelig fortjener at vide, hvor stort et indtryk han har gjort på mig – og jeg glæder mig til at fortælle ham det.

IMG_2980_SH-1024x683_09

 

No comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *