Det kræver “balls” at være sårbar

april 29, 2016
laursencoaching

Jeg har lige slået sårbarhed op i ordbogen: ”som er let at gøre ked af det eller skade psykisk eller fysisk”. Av! Kan du mærke det, hvor ondt det kan gøre at være sårbar? Det kan jeg. Det kan næsten ikke beskrives med ord, hvordan det føles, når man virkelig åbner op. Man er ærlig omkring sine følelser og tanker – uden at lade som om eller gemme sig bag et skjold – og så blive afvist. Har du først prøvet det en gang, så forstår jeg godt, at du får følelsen af aldrig at ville gøre det igen.

Men for dælen, du bliver jo nødt til at gøre det igen. Hvad nytter det at passe så meget på sig selv, at du slet ikke tør? Hvis jeg lukker mig inde hvor jeg ved, at jeg næsten selv kan kontrollere, om jeg bliver såret, så ville jeg aldrig kaste mig ud i det, som kunne blive virkelig godt – det ekstraordinære.. Men ja, jeg løber selvfølgelig en risiko og kan ende med at blive ked af det og føle, at det hele er op ad bakke. Du føler, og samtidig lever du dit liv fuldt ud! Og vi kan ikke leve livet fuldt ud og kun mærke de gode følelser. For hvis det er den vej du vælger, så kender du sikkert også til følelsen af at være mellemtilfreds?

Undskyldningerne for ikke at kaste sig ud i det ukendte og sårbare kan være mange. Jeg siger ikke, at du skal gøre noget bestemt – men hvis du vælger ikke at være sårbar i en bestemt situation (nogle situationer er det måske endda fordelagtigt), så gør det til et bevidst valg i stedet for at tro på dine overfladeundskyldninger. Du snyder kun én person i det spil.

”Som er let at gøre ked af det eller skade psykisk eller fysisk”… Ja, den er ikke rar, når det ikke går som håbet. Men hold nu op, hvor tager jeg hatten af for alle de modige mennesker, der gang på gang møder sig selv, andre mennesker og verden med et åbent hjerte. Der ligger en stor portion accept i at tro på, at det der sker, sker af en grund. Måske vi i øjeblikket (eller en lang periode) har svært ved at se det.. måske vi aldrig ser det. Men alligevel er der altså de mennesker der falder og gang på gang rejser sig – og hvis andre kan, så kan du også rejse dig igen.

Bonus info! Hvis det indimellem føles uoverskueligt at rejse sig op efter at have været sårbar, så er det rart at tænke på, hvor mange mennesker, der er der til at hive dig op igen.. Eller om ikke andet til at motivere dig til at rejse dig op igen.

– Kathrine

IMG_3226_SH

No comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *