DET ER IKKE SVÆRT AT VÆRE MOTIVERET I MEDGANG

juni 28, 2017
laursencoaching

Tingene flasker sig for mig og humøret er højt. Overskudet er stort og det smitter af på dem omkring mig. Der skal meget til for at slå mig ud og jeg hænger mig ikke i detaljer. Det er jo fantastisk – jeg skal slet ikke gøre noget for det.. det kører bare der ud af!

Lige indtil at det ikke gør det længere. Så stoppede det. Nu ramte jeg muren. Hvorfor kan det ikke altid være nemt? Åh, jeg kan mærke, at det begynder at påvirke mit humør og overskuddet er ikke lige så stort længere. Jeg begynder også at irritere mig mere.. Det kører ligesom ikke helt af sig selv længere.

Jeg må finde motivationen frem. Men det er svært; jeg føler mig jo ikke ligefrem motiveret. Brænder jeg ikke nok for det længere? Skal jeg bare gøre noget andet eller starte på noget nyt i stedet for at blive her og kæmpe – det ville vel være nemmere.. Men hvad skulle det være? Jeg kan jo godt lide det jeg laver. Hvis jeg venter lidt, så kan det være at motivationen kommer tilbage!

Find tilbage til dit ”hvorfor”

Jeg hører mange sige, at de ønsker sig at være mere motiveret. Som var det noget, de kan trække i en automat. Og dét ville da være helt fantastisk!! Dog hænger det lidt anderledes sammen.

Det er helt normalt ikke altid at føle sig motiveret – ligegyldigt hvor passioneret du er omkring det du laver. Det er ikke unikt og du behøver ikke altid vende situationen i hovedet masser af gange imens du egentlig går lidt i stilstand. Og jeg tænker, at vi alle lynhurtigt kan blive enige om, at det føles lettere at få tingene gjort når vi er motiveret. Men hvad så når motivationen svigter?

Du må træffe en beslutning! Vil du det her eller vil du det ikke? Hvis jeg spørger en flok unge ambitiøse sportsudøvere om hvor mange, der drømmer om at komme på landsholdet – så rækker langt de fleste hånden i vejret. Hvis jeg derefter spørger hvor mange, der virkelig giver alt de har for at nå deres mål – så er der ikke mange hænder i vejret til sidst.

Og det er ikke sikkert, at du sidder og skal nå dit drømmemål. Måske du sidder i et halvfesent arbejde og føler dig demotiveret. Men spørgsmålet er det samme: vil du det eller vil du det ikke? Hvis du er fanget i noget du ikke vil, så se at komme videre i en fart – start allerede nu med at lave en plan over det selvom det kan virke uoverskueligt.

Hvis du gerne vil og føler dig demotiveret er der sandsynlighed for, at du har glemt dit ”hvorfor”. Du kan tale om det du vil og lave en plan for hvordan. Din motivation finder du gemt i dit ”hvorfor” – og hvis det er vigtigt nok, så hiver du dig selv op i de tider hvor motivationen mangler og når det er hårdt. Og gør du det, så skal den nok komme tilbage!! Men det sker sjældent ved, at du sidder i sofaen og undrer dig over hvor den blev af.

Se med i morgen hvor jeg taler om at have alt for høje krav til sig selv – følg med på bloggen eller YouTube.

Få tips.. i weekenden kan du i mit nyhedsbrev få tips til hvordan du kan forblive motiveret selvom du møder modstand.

Ønsker du støtte og sparring i din udvikling? Så er et online mentorforløb måske noget for dig. Send mig en mail på info@laursencoaching.dk – så taler vi om hvordan jeg bedst muligt kan hjælpe dig.

– Kathrine

 

19622449_10155446479112292_89287462_n

No comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *