Blog

Home » Blog

10 grunde til, at du ikke er noget særligt

 1. Slap nu af – det skal nok gå, selvom du begår en fejl.
 2. Nej, alle kigger ikke på dig – og hvis de gør, så er deres tanker nok alligevel et helt andet sted.
 3. Hvis du en dag vågner op og er perfekt, er der alligevel ingen, der bemærker det. Så nyd livet i stedet.
 4. Andre har mere fokus på det, de selv skal sige, så de hører slet ikke alt det, du siger.
 5. Når du ikke kan sove, fordi du har dummet dig – tror du så også, at de andre ikke kan sove, fordi du var så pinlig? Jeg tror, at de sover fint. Så tilgiv dig selv og få lidt søvn.
 6. Ja, du ved helt klart mindre, end alle de andre – helt klart!
 7. Eller har du svaret på alle verdens problemer? Så håber jeg, at talentspejderen snart får øje på dig.
 8. Er dine problemer de største? Det er mine også. Så måske er det egentlig ikke så slemt, hvis vi alle har det sådan?
 9. Ja, du er klog og dine råd er gode – men vil du ikke nok efterleve dem selv, inden du fortæller mig, hvad jeg burde gøre?
 10. Verden kan tilsyneladende godt klare sig uden dig. Er det ikke dejligt befriende? Du kan gøre præcis som du vil. Og husk at have lidt selvironi med undervejs – ellers går du måske glip af et stort grin.

IMG_0672

 

 

 

Read More

Tag springet før du føler dig klar

Du kender det nok godt; følelsen af at skulle vide mere, træne mere, arbejde mere osv. før du kan gå i gang med det, du udskyder lige nu. For hvis du nu bruger lidt mere tid på at forberede dig, så er der også større sandsynlighed for at få succes, ikke?

Måske. Det kan også være, at du aldrig får gjort noget ved det eller at andre kommer før dig. Eller måske er det ligesom dette Albert Einstein citat:

In theory, theory and practice are the same. In practice, they are not.

Du bliver ikke den bedste sælger fordi du har læst alt om salgsteknikker og persontypeprofiler.

Du bliver ikke den bedste fodboldspiller fordi du hver dag studerer diverse fodboldvideoer.

Du bliver ikke den bedste kok fordi du læser alle kogebøger.

Du bliver ikke den bedste bilist fordi du fik 0 fejl i din teoriprøve.

Du bliver bedre og bedre når du øver dig og hele tiden udfordrer det du kan i praksis – og i den process laver du en masse fejl, som gør dig klogere. Jeg negligerer ikke den teoretiske del, og du vil i mange tilfælde kunne udvikle dig hurtigere hvis du forstår teorien bag det, du i praksis udfører.

Hvis du venter på at føle dig 100 procent klar til at tage springet, så kan du risikere at vente for evigt. Så længe, at det betyder noget for dig vil der altid være den lille stemme, som fortæller dig, at du skal forberede dig liiidt mere.. fordi en del af dig er bange for at fejle, for at få succes, for hvad andre vil tænke, for at gå glip af noget eller hvad end det er, som holder dig tilbage.

På et tidspunkt må du træffe en beslutning om at tage springet – også selvom du ikke føler dig klar.

– Kathrine

IMG_8531_SH

 

Read More

Hep på dig selv, for helv…! GO-GETTER #1

Jeg har lavet en række interviews med nogle af de mennesker i mit netværk, som er det jeg kalder GO-GETTERS! Her møder du Rikke Moritz, som er min tidligere coaching klient. I dag driver hun 2 virksomheder, skal til sommer cykle til Paris og så har hun et energiniveau, som er lidt højere end de flestes. Se med her 🙂

Read More

Justér dit fokus når livet bliver sløret

Det går jo meget godt; der er nogenlunde styr på tilværelsen, du har en plan og humøret er højt det meste af tiden. Men så lige pludselig er det som om, at der kommer nogen udefra og giver dig en mavepuster. Et øjeblik prøver du at holde vejret, lukke øjnene og håbe på, at det, der lige skete faktisk slet ikke skete.

Men nu står du der, igen. Det hele gik jo lige så godt og du havde en plan. Hvor hårdt et slag du har fået kan selvfølgelig gradbøjes:

– Skulle du bare lige vågne op fordi du går og sover lidt?

– Har du fået et hårdt slag, men har stadig masser af gåpåmod?

– Er du sendt til tælling og skal kæmpe for at komme op igen?

– Er du blevet knockoutet og har ikke mere at komme med?

Uanset hvilken slags modgang du møder, så er det ofte ret uoverskueligt. For du havde jo en plan og det gik jo lige så godt – det er bare lidt nemmere at leve livet i medgang end modgang. Men de svære tider kommer og det må vi forvente. Det nytter derfor ikke noget at gå i offerrollen og få ondt af sig selv, brokke sig, lukke sig inde og ikke gøre noget.

Vi bliver alle ramt! Så det er ikke et spørgsmål om hvorvidt du bliver ramt eller ej. Det er et spørgsmål om hvad du gør, når du bliver ramt. Du vil sikkert have nogle gamle vaner, som tager over når du bliver presset. Både vaner i forhold hvordan du tænker og agerer. Og det er her, at du skal være opmærksom på ikke at falde tilbage i de mønstre, som faktisk holder dig nede.

Du skal justere dit fokus, så du kommer tilbage på rette spor – også selvom det kan tage tid. Det eneste du ved med sikkerhed er, at det hele nok skal vende igen lige pludselig. Og indtil den dag kommer, så må du sørge for at gøre det bedste du kan. Lav en ny overskuelig og realistisk plan, spørg om hjælp, prioriter at få dyrket motion, spis sundt, omgiv dig med gode mennesker og tænk positivt.

One step at a time.

One punch at a time.

One round at a time.

 

– Kathrine

IMG_1100

Read More

FOKUSERER DU PÅ DET, DU IKKE KAN KONTROLLERE?

Overtænker du? Bekymrer du dig meget? Har du svært ved at slippe kontrollen? Så har du sikkert før hørt, at du bare skal lade være – og jeg er sikker på, at du også har fortalt det til dig selv masser af gange: “jeg skal bare lade være med at tænke så meget over tingene”.

Det er så simpelt at sige, og så svært at gøre.

Begår du samme fejl som mange andre og som faktisk er lidt spild af tid? Hvis du slår dig selv i hovedet med hvor dumt det er, at du overtænker og bekymrer dig så ændrer det altså ikke meget. Hvordan skal det hjælpe dig og ændre dit mønster? Du fodrer blot dit gamle mønster ved at gøre det samme igen: overtænke, at du overtænker.

Vi er alle forskellige – nogle er mere sensitive end andre og nogle tænker mere over tingene end andre. Det behøver ikke at være et problem eller en stopklods så snart du lærer at kontrollere dine tanker i stedet for at dine tankter kontrollerer dig.

Først og fremmest må du anerkende, at du bruger så mange tanke-ressourcer fordi du tror, at det hjælper dig med at opnå det resultat, du ønsker – eller undgå det, du ikke ønsker. Og så er det sikkert også blevet en vane for dig, som ender med at kontrollere dit mindset uden at du er opmærksom på det.

Du forsøger at kontrollere og analysere de ting, du alligevel ikke kan kontrollere: fortiden, fremtiden samt andres tanker, følelser og handlinger. Når dit fokus er på det, som du ikke kan kontrollere bliver du handlingslammet og samtidig afhængig af disse elementer, som du ikke kan kontrollere.

Det, der til gengæld hjælper dig med at opnå det resultat du ønsker, er at fokusere på det, der er inden for din kontrol. Husk at selve resultatet stadig er uden for din kontrol, men ved at fokusere på dine egne tanker, følelser og handlinger har du de bedste forudsætninger for at påvirke slutresultatet i den retning, du ønsker.

Du må acceptere, at du ikke kan kontrollere men kun påvirke. Og du må lære at din udvikling og proces på den lange bane er mere interessant end et resultat, der kun varer et øjeblik inden du arbejder videre mod næste resultat.

Det er ikke nemt at stoppe tanker, og det er et emne jeg arbejder med mange af mine klienter omkring. For det har indflydelse på dine følelser og handlinger og dermed dine resultater og måden du skaber disse på. For at opsummere: dine tanker påvirker dine følelser, som påvirker dine handlinger.

Der er ikke noget quick-fix på dette. Du må træne hvis du vil blive bedre – præcis som det er med alt andet. Spørgsmålet er ikke om det overhovedet kan lade sig gøre at ændre dit tankemønster. Spørgsmålet er hvor meget du brænder for at ændre det og om du vil starte allerede nu med at træne? Det gode ved mentaltræning er, at du kan træne det alle steder.

Første træningsopgave og værktøj jeg vil give dig er: kontrolcirklen.  Bliv opmærksom på dit tankemønster; hvor ofte bruger du ressourcer på at fokusere på det, du ikke kan kontrollere (fortiden, fremtiden og andres tanker, følelser og handlinger)? Øv dig i at finde styrke i at vende dit fokus mod din kerne og det, du faktisk kan kontrollere (dine egne tanker, følelser og handlinger). Det handler ikke om, at du ikke må tænke i den yderste cirkel – det handler om at træne dig selv i at skifte dit fokus når du bliver opmærksom på det. Og se så den effekt det har på dine følelser, når du ændrer dit fokus.

God fornøjelse.

www.kevinmuenkel.de

Read More

FORSVINDER SPILLEGLÆDEN NÅR DET BLIVER SERIØST?

”Det er ikke sjovt længere” er svaret ofte når børn og unge stopper med at dyrke sport. Faktisk viser en undersøgelse, at 70 procent af børn i USA falder fra som 13-årig. Men hvorfor?

Der er noget umiddelbart og kreativt over børn. De er ikke lige så opmærksomme på deres tanker og handlinger, som man ofte ser voksne er det – og følelserne får frit spil hos børn uanset om det er glæde, skuffelse, vrede eller overraskelse.

På et tidspunkt lærer vi hvordan man skaber gode resultater, gør et godt indtryk på andre, løser svære situationer osv. Det forventes, at vi lærer det. Så vi begynder at blive mere opmærksomme på vores tanker og handlinger og samtidig begynder vi at kontrollere vores følelser – vi lærer hvilke mønstre, der får den bedste respons.

Disse egenskaber er nyttige i mange situationer. Vi bliver mere effektive og kan navigere i svære situationer. Vi tilpasser os sociale normer og måder at tænke på, så vi også bliver mere effektive med andre mennesker. Vi lærer at gøre det, der giver os mere succes. For hvorfor gøre noget andet end det, som vi ved vil give os den bedste respons?

I den proces mister vi det umiddelbare og det kreative – det legende er ikke en længere en del af manges hverdag. Og det behøver det såmænd heller ikke nødvendigvis at være. Men hvordan påvirker denne tendens spilleglæden hos sportsudøvere?

Hvis årsagen til frafald hos mange er, at det ikke længere er sjovt, så giver det vel meget god mening? Når vi rammer en vis alder er det ikke længere designet til at være sjovt, men der bliver tværtimod rettet stor fokus mod resultater og evner. Og som jeg lige har skrevet, så lærer vi hvilke handlinger, der giver den bedste respons. Så hvis jeg ikke er en af de bedste inden for mit felt, så er det måske bedre at fokusere på det, jeg er god til?

Du skal også kunne klare at være omgivet af konkurrencemennekser, hvilket ikke er for alle. Jo ældre vi bliver desto tydeligere bliver det også hvem der er de gode førsteholdsspillere og hvem der er befinder sig bedst på andet- eller tredjeholdet. Når der kommer mere fokus på resultater og evner samtidig med at vi også begynder at blive mere opmærksomme på vores tanker og handlinger, ja, så opstår der pludselig også større sandsynlighed for at opleve skuffelse. Og måske endnu værre; at være den, der er skyld i, at andre bliver skuffede.

Det gælder nok ikke så meget dem, der dyrker elitesport eller som har potentialet. Men for mange andre bliver det måske for seriøst og så er der jo også mange andre ting, som vi hele tiden bliver mindet om, at vi skal pleje og være dygtige til. Så hvis meget af samfundet er skruet sådan sammen, at det er vigtigt at være dygtig – og det er i øvrigt også der hvor det er sjovest – så går vi alle vel efter at finde vores plads et sted, hvor vi kan føle os dygtige?

Som mentaltræner kan jeg bekræfte, at der render mange knivskarpe sportsudøvere rundt på højeste niveau, som ikke er lige så mentalt stærke som de er fysisk, taktisk og tekniske stærke. Det gælder ikke blot de helt unge spillere. Og det gælder ikke kun inden for sportsverdenen. At leve i en verden hvor vi hurtigt kan føle, at vi bliver mål mere på hvad vi gør end hvem vi er kan hurtigt tage glæden fra ting, som vi umiddelbart synes virkelig godt om.

Website_Laursen_Coaching_Produkt_personlig_mentaltraening_pix01

Read More

‘I WANT TO BE THE BEST’

Jeg mødtes med denne 13 årige thaibokser, Smilla, tidligere på ugen for at tale om hvordan vi skal arbejde med at styrke hendes mindset.

Glæder mig til at arbejde med dette unge talent og støtte hende i at nå sine mål.

.. Som Smilla selv fortæller i videoen, så er træningen i Thailand lidt anderledes end i Sverige 🙂

Read More

GOALS – En guide til at sætte mål og opnå de bedste resultater

Herunder finder du 3 steps, der vil hjælpe dig med at opnå de mål, du brænder for.

GOALS Step 1. Hvad vil du opnå?

Dit outcome goal er det ultimative resultat, du ønsker at opnå.

Hvad dit outcome goal? Du må gerne sætte barren højt! Dette mål skal være din motivation – det, som får dig til at handle selv på de dage, hvor du har mest lyst til at give op.

Vær sikker på, at dit mål er positivt, målbart og motiverende. Dit outcome goal er din destination, men det bør ikke være dit primære fokus. Det er vigtigtere at have en detaljeret plan over hvordan du opnår dit mål. Det er nemt at ende med et negativt og stresset mindset hvis du fokuserer mere på resultatet og dermed ting, du ikke kan kontrollere end på din process og dine handlinger, som er inden for din kontrol.

Eksempel på et outcome goal:

– At blive topscorer i 1. division i næste sæson

Når du har udført step 1 og sikret at dit mål er positivt, målbart og motiverende kan du gå videre til step 2. Hvis du har mere end ét outcome goal bør du udfylde GOALS for hvert af dine outcome goals. Jeg vil dog anbefale, at du arbejder fokuseret med et/få mål ad gangen.

GOALS Step 2. Hvad skal der til?

Dine performance goals er de afgørende delmål, der vil føre dig til dit slutmål.

Lav en tidslinje med de performance goals, der vil udvikle dig til at opnå dit ultimative resultat.

I step 2 fokuserer du på delmål, der er inden for din kontrol. For at du kan opnå dit outcome goal må du vide hvad det kræver af dig på forskellige stadier af din tidslinje. Vær sikker på at alle dine performance goals er specifikke, målbare, opnåelige, relevante og tidsrealistiske i forhold til din tidslinje. Design din tidslinje så du altid ved hvad dit næste skridt er.

Eksempler på performance goals:

 • Forbedre mit skud og modtagelse af bolden med mit venstre ben
 • Yde 100 procent til hver eneste træning/kamp
 • Blive hurtigere på de første 5 meter
 • Bliv stærkere og få bedre timing i hovedstødsdueller
 • Træffe hurtigere beslutninger når jeg modtager bolden

Gå videre til step 3 når du er klar til at handle på dine mål.

GOALS Step 3. Hvordan vil du gøre det?

Dine actions er de handlinger, der kræves af hvert af dine performance goals.

Se på din tidslinje og find 3-5 handlinger for hvert af dine performance goals. Dine actions vil være dit umiddelbare fokuspunkt. Hvad skal du helt specifikt arbejde på for at opnå dine performance goals?

Dine actions er inden for din kontrol og handler om processen i din udvikling. Fokuser mere på processen end på resultatet for at bevare motivationen og reducere frustration. Husk at være disciplineret og hold dig til din tidslinje – vejen til succes kræver hårdt arbejde.

Eksempler på actions for ”Forbedre mit skud og modtagelse af bolden med mit venstre ben”:

 • To gange i ugen gennemgår jeg min teknik og udvikling med min træner
 • Ekstra fokus på at aflevere og afslutte med venstre ben til træning

Eksempler på actions for ”Yde 100 procent til hver eneste træning/kamp”:

 • Bevidst bevare et positivt mindset gennem alle træninger/kamp
 • Visualiser succes inden kampe
 • Evaluer alle træninger/ kampe og ærligt bedømme indsats og udviklingsområder

Vil du vil holde øje med at dine resultater bevæger sig i en positiv retning? For ned til kun 149,-/måneden kan du få adgang til Performance Support. Et effektivt opfølgningsværktøj, der gør status og fastholder dit fokus på dine mål og fokusområder.

Du modtager hver uge en mail, hvor du bliver bedt om at markere niveauet for dine fokusområder. Yderligere modtager du ugentligt resultatet som en grafisk oversigt, der viser din udvikling i forhold til dine mål. Du vil se sort på hvidt, om du bør gøre en større eller anderledes indsats.

Læs mere og tilmeld dig her

28459557_10156177129832292_2128237213_o

Read More

TID TIL AT TAGE HUL PÅ ET NYT KAPITEL

IMG_0924

Du ved godt, at du har et godt liv. Kigger dig omkring og tænker, at du ikke har noget at klage over. Men det er som om, at noget er forandret. Du kan ikke længere mærke glæden som før og motivationen er forsvundet. Selvom du fortæller dig selv, at det bare er en periode og at glæden nok skal vende tilbage, så er der også en stemme i dig, som tvivler. Du er ikke nedtrykt, men du er heller ikke lige så glad, som du før har været – du er ramt af mellemtilfredsheden.

Det kan være svært at finde forklaringen på hvorfor og hvordan mellemtilfredsheden har sneget sig ind på dig. Men nu er den her og spørgsmålet er om du har tænkt dig at gøre noget ved det?

Hver morgen vågner jeg op med et smil på læben til den smukkeste udsigt over havet og bjergene på Koh Tao i Thailand – her mærker jeg lykken hver eneste dag. Imens solen skinner på paradisøen og jeg arbejder online med min coaching-drøm mærker jeg alligevel, at motivationen er blevet mindre.

Mellemtilfredsheden kom snigende og det var simelthen så frustrerende at stå lige der i midten af alt jeg kunne drømme om, men samtidig mærke hvordan glæden og motivationen var blevet mindre. Heldigvis kunne jeg mærke det! Og derfor også undersøge hvad det handlede om. Jeg har committet mig til at bruge livet på præcis det, jeg virkelig gerne vil – for når det faktisk er en mulighed, hvorfor så ikke gøre det?

Jeg er et handlingsmenneske og gik straks i gang med at undersøge hvor følelsen kom fra. Vi udvikler os hele tiden væk fra noget og henimod noget andet (hvis vi tillader os selv det). Jeg var 25 år da jeg startede min egen virksomhed og havde en misundelsesværdig drivkraft! Intet kunne slå mig ud og jeg prøvede kræfter af med coaching inden for forskellige emner og målgrupper. Mange sagde, at jeg skulle finde en niché, men det var svært at vælge før jeg havde arbejdet med de områder, som jeg skulle vælge mellem.

Efter 4 år med coaching sessioner, workshops og foredrag – og selvfølgelig hele den del, der handler om at drive en forretning (!) – havnede jeg tilfældigvis på Koh Tao i forbindelse med et undervisningsforløb i selvudvikling og kommunikation. Jeg havde knoklet en vis del ud af bukserne for at dygtiggøre mig, udvikle mig og undersøge hvordan jeg bedst muligt kan hjælpe dem, jeg arbejder sammen med.

Da jeg stod der på fredfyldte Koh Tao 4 år senere faldt den sidste brik på plads. Wow, sikke en rejse med fokus på udvikling og læring. Og nu var det tid til noget nyt. Tid til at integrere det, jeg har fået med mig og tid til at vælge til og fra – tid til at finde den niché, som jeg tidligere ikke var parat til. Koh Tao gav mig ikke blot en solrig arbejdsplads, men en nødvendig ro og plads til at trække vejret. En ro, som gav mig mulighed for at se mere klart, og arbejde i dybden med den niche inden for coaching som virkelig motiverer og interesserer mig.

Selvom jeg havde besluttet hvad der skulle ske gik tiden med online coaching, jeg fik besøg fra Danmark, mødte nye mennesker og forelskede mig i thaiboksning. Alt var godt! Jeg havde ikke glemt det – det var bare lidt nemmere at fortsætte som jeg plejer. Men som det ofte er, når vi godt ved, at vi skal noget ”mere”, så indhentede følelsen mig. Mellemtilfredsheden! Jeg havde skabt et liv i de perfekte omgivelser, men der var stadig noget som kaldte på mig.

Hvis der er noget, som kan få mig i gang, så er det når mellemtilfredsheden banker på. Så jeg har taget min egen medicin. Jeg tog en dag ud af kalenderen, satte ord på min vision for virksomheden, beskrev mine målsætninger og lagde en plan for at nå dem. Efterfølgende igangsatte jeg de nødvendige actions såsom opdateret hjemmeside, nyt materiale, test af forskellige online værktøjer etc. Jeg handlede kort sagt på mellemtllfredsheden, inden den blev influerende og skelsættende for min dagligdag og min motivation.

Hvad med dig? Kan du mærke hvor du er på en skala fra 1-10? Hvor 1 er ”det går egentlig ikke særlig godt”, 5 er ”jep, mellemtidfredsheden har taget over” og 10 er ”jeg har det virkelig dejligt”.

Hvis du ønsker et spark til at komme videre eller vil arbejde på at få dine præstationer helt i top, så hent min nye e-bog ”8 vinderstrategier”. Fremover vil jeg skubbe dig endnu mere i en retning af at styrke din mentalitet, så du lærer at arbejde fokuseret mod dine mål og håndtere dine følelser og tanker. Stay tuned 🙂

 

Read More

GOALS – HOW TO SET GOALS AND MAKE GREAT RESULTS

28459557_10156177129832292_2128237213_o

Step 1. What’s your dream?

Your outcome goal is the ultimate result you want to achieve.

What is your outcome goal? It’s OK to set a high outcome goal!

Outcome goals are positive, measurable targets which motivate you to take action. This goal is your end destination, but shouldn’t be your primary focus. If you are too obsessed with the result and focus on things that are not under your direct control, you may end up with a negative mindset. Much more important is a plan detailing how to achieve your outcome goal.

Example of an outcome goal:
– To be the top scorer in my football league next season

Move on to step 2 once you have decided your outcome goal. If you choose multiple outcome goals, you should fill in a timeline and performance/process goals for each.

Step 2. What do you need to accomplish?

Your performance goals are the building blocks that help you to reach your outcome goal.

Make a timeline and fill in performance goals that will help you to achieve your outcome goal. What steps do you need to take to reach your outcome goal?

Performance goals are smaller steps that are within your control. In order to reach your outcome goals you must know what is expected of you at certain points along your timeline. Make sure that your performance goals are specific, measureable, attainable, relevant and time sensitive to your outcome goals. Design your timeline so that you are always clear on your next steps.

Example of performance goals:
– Improve my shot-making and touch with my left foot.
– Give 100% during each practice
– Increase my initial burst of speed over the first 5 meters.
– Be stronger and more accurate in the air with headers.
– Become faster in my decision-making when I receive the ball.

Move on to step 3 when you are ready to take action.

Step 3. What actions should you take?

Your process goals are the actions behind each of your performance goals.

Look at your timeline and make 3-5 process goals for each of your performance goals. These goals will be your immediate focus points. What actions do you need to take to reach each of your performance goals?

Process goals are entirely within your control. Focus on the process rather than the results to reduce frustration. Remember to stay disciplined and stick to your timeline – success doesn’t happen overnight.

Examples of process goals for ”Improve my shot-making and touch with my left foot”:
 – Twice a week practice left-footed shot-making mechanics with my coach.
 – Focus more on passing and shotmaking with my left foot in practice.

Examples of process goals for ”Give 100% during each practice”:
 – Consciously shed negative thoughts during all training sessions. 
 – Use positive visualization techniques before training and matches.
 – Spend time after each practice honestly assessing my performance and areas to improve.  

Sign up for Performance Support if you want an effective follow-up tool to maintain your focus and commitment.

Read More